Horseworld

Massagepistol på häst

För oss människor finns det en uppsjö av olika massageverktyg på marknaden idag. Men visste du att det går att använda massagepistol på häst? Även hästen får till och från stela muskler och en massageapparat hjälper effektivt till att lätta på spänningar och lindra ömma muskler. Du sparar även in tid på att inte behöva massera hästen själv – utan låter massageapparaten göra jobbet. Nedan tipsar vi om var du kan köpa en passande modell till just din häst och vilka fördelar som finns med att använda ett sådant verktyg.

Fördelar med att använda massagepistol på häst

Vilka fördelar finns det med att använda massagepistol på häst? Det finns mängder av anledningar till att använda ett sådant redskap och listan kan göras lång. Den främsta fördelen är att den hjälper till att motverka stela och ömma muskler. Massagen bidrar också till att förebygga skador och ger din häst bättre rörlighet i kroppen. Läs mer om fler fördelar med att använda massagepistol nedan.

  1. Hästens blodflöde ökar och musklerna slappnar av.
  2. Positiv påverkan på hästens rörelseförmåga.
  3. Hästens hållning förbättras.
  4. Immunsystemet stärks.
  5. Hästens flexibilitet ökar.

Du kan läsa mer ingående om massagepistol på häst hos Flowlife och varför du ska använda detta som ett redskap även för hästen. De är en framstående aktör inom träning och är insatta i vikten av god återhämtning efter träning eller ett hårt ridpass. I deras webbshop kan du hitta effektiva massageapparater för både dig och din häst.

Massageapparat häst – Köp online

Funderar du på var du kan köpa massageapparat till häst online? Du behöver inte leta länge – en massagepistol kan nämligen användas på både människa och häst. En riktigt bra massageapparat ska verkligen kunna komma åt ömma punkter och verka förebyggande för hästen. Nedan tipsar vi om de fyra bästa varianterna som uppfyller dessa kriterier.  

Flowgun Go 2.0

Har du en häst som är känslig för höga ljud? Då ska du satsa på Flowgun Go. Hos Flowlife kan du köpa denna tystgående massagepistol för häst. Designen är stilren och ergonomisk. Modellen är försedd med 5 vibrationsnivåer och trycksensorer med ljusindikator. Låt inte höga ljud hindra dig – Flowgun Go är perfekt för den nervösa hästen och gör massagen till en riktigt mysig stund.

Flowgun Pro 2.0

Är du ute efter en riktigt effektiv massagepistol till häst? Hos Flowlife kan du köpa Flowgun Pro – en revolutionerande produkt som avger 3200 slag per minut och 6 olika vibrationslägen. Massagepistolen är utrustad med sensorer som känner av ditt tryck och löser skonsamt upp ömma punkter. Modellen passar särskilt bra om du har en häst med extra stela leder som behöver en rejäl behandling.

  

Muscle Pain Mini Pro

Köp en Muscle Pain Mini Pro hos MusclePain. Den är både liten och smidig att använda. Men stirra dig inte blind på storleken – denna modellen är lika effektiv trots den mindre designen.  Modellen kommer i 4 olika styrkenivåer och levereras med 4 olika massagehuvuden anpassade för olika muskelgrupper. Den lindrar och förebygger spända muskler.

Thumper Equine Pro

Thumper Equine Pro är en massageapparat för häst som masserar hästen med pulserande stötrörelser. Massageapparaten går ner på djupet i hästens muskler och ökar blodcirkulationen samt förebygger belastningsskador. Modellen passar både för hemmabruk och tävlingssammanhang. Används med fördel på daglig basis.

Massera häst med massagepistol

Hur går du tillväga när du ska massera din häst med massagepistol? Det kan vara lite svårt till en början och du behöver vara insatt i massageapparatens olika funktioner. Du bör även ha koll på vad du ska kontrollera på hästen innan du sätter igång. Ta hjälp av vår steg-för-steg-guide för att lära dig mer.

Hur masserar man en häst?

Känn igenom hästen

Innan du börjar massera din häst med massagepistol ska du först känna igenom hästen. Finns det några spända muskler som du kan fokusera extra på? Det är också viktigt att se till så att hästen inte har några sår eller skador. I så fall ska dessa undvikas. Massagepistolen är avsedd för att användas enbart på muskler, snarare än nerver, leder eller senor. Läs mer om vanliga hästskador.

Testa på dig själv först

Testa först att använda massagepistolen på dig själv för att se till så att du har rätt inställningsläge. Du kan sedan öka styrkan gradvis. Känns det bra för dig kommer det troligtvis även kännas bra för hästen. Om du startar massagen med en för hög styrka riskerar du att skrämma hästen.

Börja försiktigt

Låt hästen bekanta sig med massagepistolen när den är avstängd. Låt den nosa och känna på den innan du sätter igång. Börja sedan försiktigt att massera hästen på låg styrka på ett litet område. Har du en känslig häst kan denna reagera starkare på det obekanta ljudet. Ge då hästen längre tid till att vänja sig, det är viktigt att det inte går för fort fram. När hästen känns lugn kan du öka styrkan något och massera på en större yta.

Fokusera på de relevanta muskelgrupperna

Massera främst på de stora muskelgrupperna som hästen använder mest – så som bog, rygg och bakdel. Flytta massagepistolen långsamt upp och ner tills varje muskelgrupp är klar. Tänk på att inte massera en muskelgrupp längre än två minuter. Lär dig mer om hästens muskulatur och anatomi på Hästsverige.se.

Instruktionsfilm

Nedan kan du se på en instruktionsfilm som visar hur du kan använda massagepistol på häst.

Sammanfattning

Om du vill spara tid, förebygga skador på din häst och samtidigt ge hästen en skön och avslappnande stund borde du investera i en massagepistol för häst. Den är enkel att hantera och har flera olika inställningslägen som gör att du kan välja rätt styrka efter olika områden. Slipp lägga dyra pengar på att anlita en hästmassör – massagepistolen gör det smidigt att utföra massagen på egen hand. Lycka till!