Horseworld.se

Börja blogga

Hem > Börja blogga

Skapa en hästblogg

Att skapa en blogg har många fördelar. Du som skriver får inte bara uttrycka dina känslor och tankar, utan det kan faktiskt bidra till att du hittar fler vänner med samma intresse som du. Då bloggare ofta har en nära gemenskap. Dessutom är det självklart roligt för dina nära och kära att läsa om din vardag och dina tankar. Vad väntar du på? Börja blogga redan idag!

Skapa gratis blogg – 3 bloggportaler

Att skapa en blogg är varken svårt eller kostar pengar. Dessutom så är det du själv som avgör hur mycket eller lite tid du vill lägga på den. Här nedan kommer 3 exempel på bloggportaler när du ska komma igång med att börja blogga.

Nouw

Nouw är en av de största bloggportalerna i Sverige. Det är även en bloggportal som flertalet kända bloggare använder. Att skapa en blogg på Nouw är helt kostnadsfritt och är inte energikrävande. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto och ett bloggnamn, sedan är du igång! Fördelen när du väljer att skapa en blogg på Nouw är att du kan välja bland olika designer, du behöver alltså inte vara proffs på att designa egna hemsidor.

Fördelar med Nouw:

 • Enkelt & kostnadsfritt
 • Välja bland olika designer
 • Stor gemenskap bland bloggarna

WordPress

Att skapa en blogg på WordPress är för den lite mer erfarne, då bloggportalen kräver att du har vissa kunskaper inom källkodning. Du behöver även lägga ut en liten kostnad för att köpa ett domännamn genom t.ex. ett webbhotell. När du väl har gjort det så är det bara att börja anpassa din blogg med utseende, layout och design. Du kan även välja bland olika teman och designa utseendet utefter dem.

Fördelar med WordPress:

 • Du anpassar själv designen
 • Optimera bloggen så att fler ser den
 • Används av många bloggare

Devote

Devote är en bloggportal som funnits länge och som många använder. När du ska skapa en blogg på Devote så får du själv välja eget domännamn, alltså vad bloggen ska heta. Devote finns även som en applikation i telefon, vilket gör att du enkelt och snabbt kan blogga var du än är. På bloggportalen säljer du hur din blogg ska se ut genom olika teman och du behöver inte ha några speciella kunskaper eller tidigare erfarenheter för att börja.

Fördelar med Devote:

 • Enkelt att komma igång
 • Bjuder på roliga events
 • Välj bland olika teman

Tips när du ska skapa en blogg

När du ska börja blogga och dela med dig av din vardag till andra så finns det små saker du kan tänka på. Det finns inga rätt och fel över vad eller hur du ska skriva, men här kommer några tips på saker att tänka på när du ska skapa en blogg.

1. Välj en nisch

Har du tänkt att skriva om något speciellt? Kanske brinner du lite extra för kläder, smink, djur eller matlagning? Att välja en speciell nisch på din blogg som du fokuserar på kan göra att fler vill läsa den. Genom ett tydligt tema kan du också hitta andra vänner med likadana intressen.

2. Tänk innan du skriver

Hur vill du att folk som läser din blogg ska uppfatta dig? Tänk efter hur du ska uttrycka dig och vilken känsla du vill förmedla i dina inlägg. Tänk också på att vem som helst kan läsa din blogg så var lite varsam med det du skriver om det är privata saker.

3. Skapa engagemang

Att få dina läsare engagerade i ditt innehåll kan ha flera fördelar. En stark anledning är att det är roligt för läsarna att vara delaktiga genom att bjuda in till diskussion. Men sanningen är att högt engagemang i form av kommentarer och antal läsare gör att din blogg ses som mer populär. På så sätt kan bloggportalen välja att visa din blogg på deras sida och du kan då få ännu fler läsare.

Fördelar med att blogga

Det finns flera fördelar med att skapa en blogg. Om du är en person som älskar att uttrycka dig i skrift så är en blogg helt rätt för dig. Det kan också vara så att du är en person som har svårt att uttrycka dig muntligt och då kan en blogg hjälpa dig få ut dina tankar och känslor. Andra fördelar med att starta en blogg är:
 • Det kostar oftast ingenting
 • Du kan lära känns fler med samma intresse
 • Dina nära och kära kan ta del av din vardag
 • Du lär dig att uttrycka dig i skrift
 • Du kan tjäna pengar på din blogg